Kontakt

Biuro projektu

Dział Dydaktyki i Spraw Studenckich

ul. Kordeckiego 20

85-225 Bydgoszcz

tel. 52 373-27-06

kierunki.zamawiane@utp.edu.pl

Zmień kolorystykę serwisu
wersja16
Licznik odwiedzin
Dzisiaj1
W tym tygodniu7
W tym miesiącu90
Ogółem94110

 

W dniu 08.11.2012 roku, odbył się całodzienny wyjazd studentów II roku, kierunku Biotechnologia do Browaru Lech w Poznaniu. W wyjeździe wzięło udział 47 studentów i dwóch opiekunów.

Browar Lech należy do przedsiębiorstwa Kompania Piwowarska – największego przedsiębiorstwa piwowarskiego w Polsce. Wyjazd miał charakter dydaktyczny, podczas którego studenci zapoznali się z technologią produkcji piwa. Podczas tej wizyty studenci zwiedzili Browar uzyskując informacje o kolejnych etapach produkcji piwa (od doboru odpowiednich składników, produkcji i fermentacji brzeczki, leżakowania, dojrzewania i filtracji piwa, oraz rozlewania i dystrybucji piwa). Ponadto, studenci poznali strukturę organizacyjną firmy oraz system kontroli jakości surowców do produkcji piwa, półproduktów oraz produktu finalnego. Ważnym aspektem wyjazdu było zapoznanie studentów z nowoczesnymi i ekologicznymi sposobami postępowania z materiałami odpadowymi powstającymi podczas produkcji piwa.

Wyjazd ten miał za zadanie poszerzenia wiadomości teoretycznych studentów uzyskanych podczas studiów na kierunku Biotechnologia, praktyczne zapoznanie się z technologią produkcji piwa, kontrolą jego jakości i postępowania z materiałami odpadowymi.

 

 

 

 

 

 

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

 

TA STRONA UŻYWA COOKIE. Ta strona używa informacji zapisanych za pomocą plików cookies. Więcej informacji na stronie Polityce prywatności. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.